pil pil
Mikael Marius Mikkelsen
Mette Laursen
Alfred Ferdinand Christian Pantmann
(1874-1941)
Marie (Louise/ Mathilde) Weller
(1878-Efter 1941)
Rasmus Marius Mikkelsen
(1892-)
Albertine Marie Weller Pantmann
(1903-)
Jørgen Alfred Pantmann Mikkelsen
(1932-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Dorit Sonja Harboe
2. Hanne Christiansen

Jørgen Alfred Pantmann Mikkelsen

  • Født: 17 Apr. 1932, Århus Fødselsanstalten
  • Ægteskab (1): Dorit Sonja Harboe
  • Ægteskab (2): Hanne Christiansen den 31 Jan. 1959 i Frederiksberg Sogn, Frederiksberg, Frederiksberg
Billede

punkttegn  Notater:

Kandidatinstruktør.
Laborantelev ved Kemisk Værk Køge 1950-52.
Laborant ved Ferrosan-Gea 1952-57
Student 1955
Lærer ved Seminarium for fritidspædagoger 1959.
1959: Artillerivej 63.
Cand.mag. 1962 i zoologi, geografi, botanik.
Lærer på Frederiksborg Gymnasium 1967-1999.

Kristelig Dagblad 17.4.2012:
I 1970erne kæmpede Jørgen Alfred Pantmann hårdt for at samle biologilærerne i en forening, og i 1975 blev han Foreningen af Danske Biologilæreres første formand. Samtidig stred han for at få gang i anpartsselskabet Nucleus, der i dag er den helt store spiller på markedet for biologibøger til gymnasiet, hf og htx. Desuden udgives der titler til lærerseminarierne, ernærings- og sundhedsuddannelserne og erhvervsuddannelserne.
Efter cand.mag.-eksamen i naturhistorie og geografi ved Københavns Universitet i 1955 var Jørgen Pantmann forskningsassistent i en årrække, inden han i 1968 kom til Frederiksborg Statsskole, hvorefter 31 årgange lærte biologi, naturhistorie og geografi af den milde, men præcisionskrævende adjunkt og senere lektor. Pantmann flyttede samtidig fra København til Valby ved Helsinge, hvor et husmandssted skulle renoveres, og hvor han nøje tilrettelagde selvforsyning til familiens fem medlemmer.
Interessen for politik resulterede i et medlemskab i partiet Radikale Venstre, hvor han i 1980erne var folketingskandidat og grøn fortaler, længe før økologi og grøn politik blev in. Han var flittig, og selv i 20 graders kulde kunne han ses på cykel overalt i Nordsjælland på vej til og fra møder. Også udseendemæssigt blev han grønnere: I mange år var hans lange hår og skæg et kendetegn, men sundhedsbølgen har dog ikke fået ham til at slukke piben.
Da politikerne efter Jørgen Pantmanns mening var for langsomme til at fatte den grønne linje, slog han sig som 60-årig i stedet på dykning, både som aktiv og som underviser.
Efter pensioneringen i 1999 solgte han husmandsstedet på Valby Overdrev til en datter og flyttede til et ældre husmandssted på Nørremark ved Søby på Ærø. Ud over at renovere bygningen, hvorfra der er en fantastisk udsigt, købte han en lille motorsejler, som han med kæresten Gunver har sejlet farvandene omkring Danmark og Sydsverige tynde med i al slags vejr.
Desuden har han spillet dilettantkomedie, dyrket sin have, blandet sig i debatten om øens færger og kastet sig over ældregymnastik. Som tidligere maratonløber har han sit eget hold af ligealdrende, som morer sig med øvelserne, som var det juniorer.
Da Foreningen af Danske Biologilærer fyldte 25 år i 2001, blev Jørgen Alfred Pantmann foreningens første æresmedlem.
Gæster skal være glade for, at fødselsdagen ikke var i marts, for så var de formentlig blevet bedt om at hjælpe den travle naturmand med at beskære husmandsstedets æbletræer i to-tre meters højde.


Billede

Jørgen blev gift med Dorit Sonja Harboe.


Billede

Jørgen blev derefter gift med Hanne Christiansen, datter af Andreas Thøgersen Christiansen og Lilly Gretha Johanne Ebba Borch, den 31 Jan. 1959 i Frederiksberg Sogn, Frederiksberg, Frederiksberg. (Hanne Christiansen blev født den 3 Apr. 1935 i Frederiksberg Sogn, Frederiksberg, Frederiksberg og dåb den 16 Jun. 1935 i Godthåb Sogn, Frederiksberg.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 1 Jul. 2017 med Legacy 9.0 fra Millennia