Inge N.N. Rotfeld

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. N.N.

Inge N.N. Rotfeld 663

  • Ægteskab (1): N.N.
  • Død: Bratskov Gods, Brovst (Øster Han H., Hjørring)
Billede

punkttegn  Notater:

Denne Slægt er en ældgammel jydsk Adelsæt, der efter Kong Frederik I' bekjendte Henstilling til den danske Adel om Antagelse af faste Slægtnavne antog Navnet Rotfeld efter sit Slægtvaaben Bundfarve. Dette var nemlig i rødt Felt tre Sølv-Ibskaller (2,1), paa Hjelmen to Svanehalse holdende en Guld-Ring med en blaa Sten.

Under Navnet Brodskov, i Virkelighed Navnet paa Slægtens Stamsæde, angiver ganske vist det gamle Adels-Lex. helt andre Farver, nemlig et af Sort og Sølv delt Felt med en Ibskal af modsat Farve i hvert Felt, paa Hjelmen en hvid Ibskal mellem to af Sort og Sølv delte Vesselhorn; men ligesom Skjoldmærket her er urigtig angivet, saaledes maa ogsaa Farverne, som Navnet viser, være forvanskede. Fra første til sidste kendte Slægtled ejede og beboede Slægten det gamle Herresæde Bratskov eller Brodskov i Øster Han Herred. Den uddøde paa Mandslinien 1558.

Som Stamfader anføres en Hr. Ove Drost paa Bratskov, dog vistnok kun en Forveksling med den 1268-77 levende Drost Hr. Ove eller Uffe Nielsen, der var af Slægten Neb.

Uden for sammenhæng angives flg. som også førte Rotfeld-Vaabnet:

Rycolf Ebbesen, der lige efter en Johannes Ebbesen 1337 var Medudsteder af et Vidne af Hvidding Herredsthing og sagtens er Fader til:
1. Peder Riculfsen, Mag., var 1324 Kannik i Ribe.
2. Ebbe Riculfsen, omtales 1350 at have solgt Jord i Ballum Mark til Bo Litle.
Claus Pedersen, var 1461\emdash 87 Borgermester i Aarhus.


Billede

Inge blev gift med N.N.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 1 Jul. 2017 med Legacy 9.0 fra Millennia