pil
Brod Ingesen Rotfeld
N.N.
Torsten Vilde Rotfeld
N.N.
Niels Torstensen Rotfeld
(-Efter 1324)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. N.N.

Niels Torstensen Rotfeld 581

  • Ægteskab (1): N.N.
  • Død: Efter 1324
Billede

punkttegn  Notater:

var 1324 endnu kun Væbner og kvitterede da Hr. Niels Brok junior for 200 Mrk. Denar., hvoraf de 140 Mrk. skulde være til Indløsning af det Anders Mogensens Børn pantsatte Gods i Ullerup som Vederlag for Niels Torstensens Hustus Gods i Sønder Herred i Langeland.

Om ham beretter Fru Sophie Brahe, at han holdt saadant Skifte med sin Broder Hr. Ud Torstensen, at Bratskov med al sin Tilbehøring blev hos denne med den Frihed i Torslev Dyb, og Hr. Niels Torstensen beholdt Fristrup med mere Gods og Friheder der i Fjorden. Saa paa det, at Hr. Niels Torstensens Lod og Hovedgaard kunde des bedre forbedres, gjorde begge disse Brødre Magelæg med Stivels Kloster, saa at Stivel med Eiendom i Torslev Sogn skulde følge Hr. Niels Torstensen til Fristrup undtagen noget Gods i Landager og Kokkedal, af hvilket Gods siden Kokkedal er bygget, og alt det Gods, begge disse Brødre havde paa Øland, det skulde følge de Munke af Stivel og deres Efterkommere. Siden gav Kongen og andre gode Mænd mere Gods dertil, deraf byggedes Ø Kloster. Dog vilde Hr. Niels Torstensen ikke lade sig slet skifte af Øland, at han jo vilde have der nogen Frihed udi af hans Forældres Gods baade Skov og Fiskevand med den Vaadedræt i Heggedybet og Rusesæt i Wulldybet el. Voldybet med andre Bundgarnsstæder.

Denne Hr. Niels Torstensen maa ikke forvexles med en 1355—1391 nævnt Ridder Niels Torstensen, der var af Slægten Panter.


Billede

Niels blev gift med N.N.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 1 Jul. 2017 med Legacy 9.0 fra Millennia